viernes, 4 de febrero de 2011


A l'octubre naixia el primer vi ando- rà. Així que tampoc no és tan estrany el part imminent de la primera cervesa amb denominació d'origen: es diu Alpha, és rossa i l'han creat a quatre mans Antoni Medina i Heiko Kirchner (Zwickau, Saxònia, 1972). De moment es distribuirà només als establiments de restauració que garanteixin el retorn de l'envàs. A més d'andorrana, l'Alpha és 100% ecològica, sense colorants ni conservants: llúpul, malta, llevat i aigua. D'ordino, és clar. Res més.

Els portuguesos beuen cervesa portuguesa; els espanyols, espanyola; els anglesos, anglesa. ¿Per què els andorrans no hem de consumir la nostra? Amb el valor afegit que al mercat no n'hi ha cap de fabricada amb una aigua tan pura com la d'ordino. Quan prens un glop d'Alpha, et beus un tros del paisatge andorrà.

Tipus de productes La setmana vinent Alpha preveu començar a comercialitzar una cervesa tipus pilsner de 5,1 graus i una altra de torrada de 7,9 graus, amb més cos i un gust més afruitat. Pel que fa a les especificitats de cadascuna, el mestre cerveser ens exposa que la primera conté un llúpol suau, de la varietat saaz, mentre que per elaborar la segona ha utilitzat llúpol americà i maltes caramelitzades. Finalment, assenyala que la cervesa torrada conté un 2% de blat i ha seguit un procés de fermentació ale i lager.
Tenint en compte les possibilitats que suposa l’elaboració artesanal,  no volem limitar a aquestes dues varietats i ens avança que de cara al proper hivern preveu fer una sèrie experimental de cervesa negra o bé vermella. A més, l’empresa està treballant per treure al mercat en un futur una cervesa reserva, amb uns tres mesos de maduració, i una de gran reserva. En aquest cas el procés s’allargaria aproximadament fins a un any.

 “la idea és fer una producció petita, ja que es tracta d’un producte artesanal, dirigit a un mercat una mica selecte”.

1 comentario:

  1. I jumped on an opportunity to purchase a rental property over the 4th of  weekend. Mr Lee was quick to respond and since this was my first time getting a loan to buy a rental property , he was able to help me walk through the loan process. It was a great experience working with a good and kind loan lender Mr Lee. I hopefully know very well if you are looking for a loan to purchase a property or funding business purpose then Mr Lee will be able to help you with such a process here his details WhatsApp +1-989-394-3740.   /  247officedept@gmail.com  !”  

    ResponderEliminar